INLOGGEN
«»

De levenslessen

Vechten is moeilijk, maar het brengt je wel op de weg waar je uiteindelijk terecht komt , voor alles moet je vechten in de maatschappij.
Het geluk staat niet vooraan in de rij.

Zie het als een puzzel in het begin zijn er eigenlijk losse stukjes teveel,
En uiteindelijk wordt de puzzel langzaam een geheel.
Steeds beetje bij beetje leer je weer van het leven,
Als je positief ingesteld bent, zie je wat het leven je gebracht heeft en wat je uiteindelijk hebt gekregen.
Elke keer een weg banend door verschillende wegen ,
de ene keer zonneschijn de andere keer regen.
De andere keer tranen van verdriet,
en dan ineens ligt er weer een lach in het verschiet.

Iedereen maakt fouten , trek er de lessen uit die nodig zijn,
De bij jou passende grafiek en de daarbij horende levenslijn.
Die uiteindelijk van iedereen anders wordt en is.
Niemand is volmaakt , als je dat denkt heb je het mis.

Ik geloof zelf in het feit , dat er altijd een motivatie nodig is om dingen te verbeteren al ben je jong of oud,
Het gaat er om dat je zelf een structuur aanbrengt , en zelf je leventje opbouwt.
Uit alle gebeurtenissen van het leven daaruit kun jij je lering uittrekken,
om bij jezelf meer kennis van het leven op te wekken.
Niet altijd in onzekerheid te leven,
en je ook zelfvertrouwen te geven.

Kijk niet steeds naar slechte dingen , maar zet daar een tegen gedachte tegenover , een tegen gedachte die je positiviteit biedt,
Zodat je juist het positieve weer ziet.

Alleen mensen zelf kunnen een andere weg inslaan,
en dan is de vraag wie blijft er je steunen, wie ie blijft er altijd achter je staan?

Iedereen mag dromen hebben al zijn die dromen groot of klein,
het zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden en zijn.

Geloof, de wil, en hard werken brengt jou naar je uiteindelijke kunnen , je uiteindelijke top,
en ik zeg er bij geef nooit op.
En laat je nooit door niemand naar beneden halen,
want het belangrijkste is , dat jij er in gelooft en straks kunt zeggen,
ja, ik kan nu echt stralen.
Waarbij ik de mening heb dat iedereen gelijk is, rijk of arm, jong of oud , het maakt niet uit ook al heb je bepaalde dromen of wensen.
Het feit is we hebben allemaal vlees en bloed en blijven en zijn voor altijd mensen!!!!

Afsluitend met de tekst blijf vechten voor jezelf , en voor je leven,
want het wordt je niet cadeau gegeven.
En blijf naar het positieve in je leven streven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De levenslessen’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.