De bodem ketste

wil melker

handenvol
heb jij gegeven
aan ieder die dat vroeg

je bron
leek onuitputtelijk
omdat jij steeds dieper groef

totdat
de bodem ketste
jij wat restte gaf

je laatste lach
pas na het breken
groeide stukjes eigen leven

een eerste lente
onervaren nog in geur
maar wel jouw vorm en kleur

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De bodem ketste’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.