Soms helderen je ogen

wil melker

stofjes dansen
in de middagzon
met op de achtergrond
het ruisen van de populieren

handen in je schoot
vingers nog altijd snel
met hun onvermoeibaar
pluizen pakken spel

soms helderen je ogen
als herinneringen
in gebroken glas
hun scherven laten glinsteren

je zit zoals je was
sprankelend en transparant
maar nu fragiel
het zonnetje weerkaatsend op je ziel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Soms helderen je ogen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.