Trappen die nu zwijgen

wil melker

in lege huizen
waait de wind
in fluisterende tonen

soms hoor je nog
de gil een kind dat
daar ooit lag te dromen

zie de vlekken
op de muren een
schande voor de buren

voel het stil
gekraak dat generaties
weer volwassen heeft gemaakt

op kale trappen
die nu zwijgen en hun
geheimen nooit verklappen

samen met de
stilte in portaal een
gesloten boek voor allemaal

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Trappen die nu zwijgen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.