INLOGGEN
«»

Uit de as van feniks

nog altijd
zuigt de klei
terwijl mijn hoofd
in wolken steekt
ik de goden herbeleef
in griekse en
romeinse sagen

dacht losjes
de olympus te bestijgen
zeus in het voorbijgaan
even klein te krijgen
heb het niet gehaald
gefaald ben ik toen
woordloos afgedaald

wilde uit de as
van feniks nog herrijzen
tafelde in later
eeuwen met wat keizers
in een decadente sfeer
maar koning clovus
bracht de ommekeer

pas in de gouden eeuw
kon ik mezelf bevrijden
van leerling naar gezel
en meesterschap in later leven
ben ik nu via het internet
misschien de anonieme klei
voor altijd toch ontstegen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Uit de as van feniks’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.