Rapen zich met nacht

wil melker

stilte wacht
beelden komen onverwacht
in kleur nog steeds verwarrend
ze rapen zich met nacht

spatten tegen muren
bijten zo hun zuren
voeden zich met dat
wat ik allang begraven dacht

ze openen mijn graf
dat wat nooit gewild was
gilt zijn eerste klacht
verbloedt in rood zijn kracht

pas als het licht
mijn ogen opent en donker
wordt ontsloten door de zon
voel ik weer menselijke warmte rondom

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Rapen zich met nacht’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.