voor een laatste glas

wil melker

drank had zacht
zijn web gelegd
rond mijn bestaan
ik had me bijna laten gaan


liet me wiegen
op zijn draden zou ook
zelfs mijn vriend verraden
voor een laatste glas


maar uit hoeken
loert de dood die met
zijn spinnepoot de trilling
aanvoelt van mijn hoge nood


ik laat me nog niet pakken
kap nu met het vatten van
de glaasjes vrijheid in mijn cel
die gevangenis zeg ik nu eindelijk vaarwel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘voor een laatste glas’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.