De laatste trein

wil melker

de laatste trein


ik zoek beschutting
tegen de tocht
bij kale muren

de muziek is oud
sterft in klanken
tussen roestige spanten

neon brandt koud
in dit oord waar mijn
reis ruw is verstoord

wacht gelaten op
de laatste trein die
er al lang had moeten zijn

weet dat die nog gaat komen
met wagons uit mijn dromen
ik heb hem al eerder gezien

stellen met geboorte en jeugd
rijtuigen met beslagen ramen
de kussen en afscheid in tranen

ik hoor en voel al
de lucht dikker worden bij
zijn nadering van het station

maar in lichte flitsen
van ogen en gezichten razen
wagons in volle vaart voorbij

laten mij alleen
gestrand op een donker perron
zonder trein op weg naar de zon

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-02-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

26/02/2015

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De laatste trein’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.