je stapelde buien

wil melker

ik gaf je wat wind
om te spelen
wolken zo dat je
je niet kon vervelen

je vlocht ze in het
blauw van de lucht
rondde ze met donker
en wit in hun vlucht

zag het moment
dat ze botsten, in je ogen
de weerschijn van bliksem
toen donders luid losten

je stapelde buien
hagelde wit en voluit
joeg met orkanen
de regengordijnen vooruit

het weer is van slag omdat
jij de wolken deed breken
jouw spel werd snel ernst
omdat je de zon was vergeten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘je stapelde buien’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.