het godenvuur in ogen

wil melker

op de rand van mist
vernevelen de koppen
maar de geluiden komen
naderbij in vreemde
talen gonst de strijd in
paardenlijven mij voorbij

de smaak van
bloed en vettig tuig
kreten rauw en ruig
het schreeuwen en het
doodsgereutel brengen mij
de sleutel van de tijd

ik zie ze gaan
met rossen op de vijand af
het godenvuur in ogen
ze doden zonder mededogen
wie sterft is laf de falanx
faalt de overwinning draalt

in speren die de
buiken open rijten
schedels splijten
in een kansloos spel
ik zag de macht, maar
dacht ze dromen van de hel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘het godenvuur in ogen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.