ik ben geen God

Door: wil melker

seconden tikten weg
ik volgde en opende
stapte drempelloos
een universum in met
mij als nieuw begin

in omzien zag ik heden
tot verleden tuimelen
structuur in entropie
herinnering vertraagde
tot totale empathie

geen adem om geluid
te dragen, geen vragen
want het weten is er al
vergezicht mist afstand
in mijn hand is het heelal

ik ben geen God maar
heb nu de tijd verslagen
ook in mythen en in sagen laat
de menselijke geest zich door
lijfelijkheid niet meer vertragen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ik ben geen God’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.