vreemd is naast je komen zitten

wil melker

je kijkt de mensen aan
ik zie je blikken gaan
een lichte trek op je gezicht
geeft steeds je voorkeur aan

het blanke is bekend
in postuur en kleding
zoek je de overtreding
van eigen norm en bestaan

zomaar, voor de vorm
want je bent tolerant
ziet altijd, de andere kant
het liefst van je gelijk

het donkere is ongewoon
je staart in andere culturen
je kijken lijkt op gluren
een oordeel heb je al geveld

je bent niet zo op ze gesteld
je schrikt en moet dan slikken
proeft de smaak van angst
vreemd is naast je komen zitten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘vreemd is naast je komen zitten’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.