de ronding is volmaakt

wil melker

ik gooi steentjes
op het water
platte stuiten
dan het best
een keer of drie
bij vier verdwijnt
die onder water
naar de bodem
bij de rest

met een enkeling
werp ik een vijf
die koester ik
en zal hem vinden
omdat hij springen kan
wat langer leven wil
hij rekt zijn bestaan
door nog een keer te gaan
en dan pas af te zinken

ik heb er een
die heeft de
overkant gehaald
hij is niet mooi maar
plat en goed geslepen
de ronding is volmaakt
ik heb hem naam gegeven
een haar van hem gemaakt
zij vult sindsdien mijn leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de ronding is volmaakt’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.