de degen zwiepte tomeloze woede

wil melker

je schermde
stak en prikte
in de aanval
riposteerde en
vertikte in de slag
te stoppen toen je
mijn bloed vloeien zag

ik schermde me af
koos stappen terug
striemen op mijn rug
de degen zwiepte
tomeloze woede
kwaadheid die ik niet
meer kon vergoeden

we schermden duel
totdat de bel
zijn ronde luidde
we wilden geen
van beide dood, wel
strijden voor de kansen
die het leven bood

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de degen zwiepte tomeloze woede’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.