licht zal om zijn schaduw vragen

wil melker

handen krassen
cement uit de muur
voren sporen met vandaag
wolken grijs zonder structuur

ze schrijven pijn
met scherpe messen
vonkenregens intellect
zwermen stof nog onontdekt

gaan ze me bevrijden
de handen van mijn lijf
of komen ze nu tussenbeiden
om af te dwingen dat ik blijf

muren heb ik zelf gebouwd
om hoon en spot niet te verdragen
handen zijn met zwart vertrouwd
licht zal om zijn schaduw vragen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘licht zal om zijn schaduw vragen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.