Klassiek of wip

wil melker

ik heb gezichten gelezen
ogen die liefhebben en vrezen
wimpers die krullen
en openheid onthullen

in lijnen de tekening
van leven gezien
het rechte en ronde
van lippen en monden

klassiek of wip
het neusje vaak
overbelicht door
een guitige plaatsing

in het schaduwspel
met haren zullen
oren verdwijnen of
zichzelf ruiterlijk klaren

ook jij hebt een plaats
in mijn boek vol gezichten
jij bent de proloog
blauwdruk voor al mijn gedichten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

14/06/2014

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Klassiek of wip’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.