Jouw onbesponnen web

elze schollema

Ik heb me geëvenaard
naar jouw paradijs, mijn woorden
gevlochten naar jouw
zinnen, je beeltenis
vereeuwigd op het vlakke water, je hand
gerijmd onder mijn dichterswoorden

noch mijn stortvloed die ons
deed waden door het onverkorte koren
beitelde jouw besef terug in de volkomenheid
van trouw, neen jij stierf mijn dood
alvorens mijn adem stokte

nu woel ik door jouw onbesponnen web
en waan me het licht in je ogen, vleugel
met je mee - onzichtbaar aan je flank

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

elze schollema (Actief sinds: 01-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Jouw onbesponnen web’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.