Het museum

elze schollema

wensrode strepen als ballast
op het marmeren papier, hier
en daar ontlast door blote
genitaliën, geheel onverwacht

niet dat we schrikken
want dit is wat we willen
geen soberheden in het zwart-wit
maar de schoonheid op het markante
gelaat van zij die op haar hurken zit

het leeft op twee etages, ongemeubileerd
terwijl de lege nis toch vele
kamers etaleert

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

elze schollema (Actief sinds: 01-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het museum’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.