ik lach en wieg

elze schollema

ik kan het geluk toch
niet schaken als het sterven
me niet past, het frivole van
een vlinder me niet meer raakt

de dood draagt witte schoenen
in een vluchtig gebaar, het kijkt niet
terug maar leidt me langs het leven
en verdicht mijn ziel met roze wijsheden

rijp zijn tussen woorden die raken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

elze schollema (Actief sinds: 01-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ik lach en wieg’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.