open wond

elze schollema

wie nog droomt in avontuur
wollen zoetigheden en het
zekerheidssyndroom ontwaakt
met stille wensen en vluchtige
kijkers gaan van klok naar deur

voorspoed in het lied raakt het
lijden het schalmt de wereld rond
het nestelt zich in duurzaamheid
maar vergeet de gulle lach

de kapstok volgehangen met
beelden van krijsende oorden haakt
het mededogen loodrecht aan het
ontwijken, de taal van religie is
als zwarte peper in een open wond

het bijt maar het heelt niet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

elze schollema (Actief sinds: 01-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘open wond’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.