INLOGGEN
«»

De lijn van het kwadrant

hoe kan ik zijn in het heilig schrift
waar bergen wenen en struiken branden
schooiers worden geweerd en holle
vaten worden uitgebeend, straf me
nu ik mijn koan heb verkwist en momenten

van onachtzaamheid aaneen heb geregen
en terdege mij bewust heb bewogen in de
stilte die jij voor me had uitgestald, er is geen
religie die ankert aan hoop vol met
afgekalfde woorden

zelfs mijn profane uitingen verstenen
in zaailingen op de stille akkers van al
mijn koesteringen

ook mijn vrees kent de belofte dat het lijden
zal gaan staken wanneer vrees met moed
wordt voortbewogen aan de
lijn van het kwadrant…

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

elze schollema
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De lijn van het kwadrant’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.