INLOGGEN
«»

In nostalgie te overleven

in nostalgie te overleven


de mussen zijn verdwenen
er zijn tal van bonte rovers verschenen
die het knusse hebben uitgemoord

alleen nog op het platteland
waar rust en stilte hangt zijn zij
gebleven om in nostalgie te overleven

ook mensen volgen deze lijn
wensen dat hun eigen musjes
hoogvliegers als adelaar of condor zijn

verder kunnen zweven dan de rest
die vegeterend op hun nest
de minachting genieten van de maatschappij

maar zij zijn vergeten dat
mussen gelukkiger en langer leven
dan de koningsvogels die stressvol alles geven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-09-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

18/09/2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘In nostalgie te overleven’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.