INLOGGEN
«»

Ik geef mijn lichaam

 Ik geef mijn lichaam kracht
 om op te staan
 daar, waar ik ben gevallen

 Ik geef mijn lichaam evenwicht
 om te blijven staan
 op plaatsen waar het heel moeilijk is

 Ik geef mijn lichaam aandacht
 en besteed die ook nuttig
 om daar, waar het minder gaat
 even bij te springen

 Ik geef mijn lichaam inzicht
 in dat, dat hij nodig heeft …
 om overeind te blijven …
 en om niet om te vallen …

 Ik geef mijn lichaam onverwacht
 datgené, dat hij nodig acht
 om uit het diepe dal te kruipen
 en niet te blijven staan …
 tot het even niet meer gaat …

 Ik geef mijn lichaam overzicht
 van dat, wat er al in mijn leven is geweest
 want niet elke dag
 was gemakkelijk, of was een feest

 Maar enkel de kracht
 om door te gaan
 om op te staan
 en om niet ter plaatse
 te blijven trappelen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gedichtenlady
Actief sinds: 21-04-2014Informatie bij het gedicht:

ik geef mijn lichaam kracht ... Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ik geef mijn lichaam’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.