INLOGGEN
«»

Die vlinder heeft een andere weg gekregen

 Ik ben niet ‘mooi’ geweest
 een vlinder was ik niet
 ik kon het zijn
 maar deed de mensen veel verdriet

 Iedereen had op me gerekend
 ik heb mensen pijn gedaan
 ook teleurgesteld
 niet alleen zij, maar ook ik liet een traan

 Ik kon een vlinder zijn
 of een mooie bloem
 maar heb me misdragen
 alsof ik niets anders had te doen

 Ik heb het verpest
 en dat weet ik goed genoeg
 terwijl ik een gelukkig leven zou kunnen leiden
 heb ik anderen teveel leed gegeven

 Een vlinder … ik wou het wel zijn
 maar iets in mij hield mij tegen
 die mooie bloem waar ik over sprak
 dat zou kunnen gebloeid zijn
 heeft een andere wending gekregen …

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gedichtenlady
Actief sinds: 21-04-2014Informatie bij het gedicht:

Ik was geen vlinder ... Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Die vlinder heeft een andere weg gekregen’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.