Zo gaan we door dit leven

Gedichtenlady

 We gaan door dit leven
 met pieken en dalen
 vallen …
 en daarna weer opstaan
 zo is het gegeven …

 Met vreugde en verdriet
 met geluk en ellende
 zo gaat de mens
 door dit leven heen
 maar wees gerust
 daarvan ben je nooit alleen

 Met vallen en opstaan
 met een traan en een lach
 ondanks dit alles mag je blij zijn
 dat je elke dag opstaan mag

 Als je dat wilt tenminste
 want geboorte en dood
 daar gaat het leven ook mee gepaard
 iedereen verlaat ooit het leven
 aan niemand
 Is een eeuwig bestaan gegeven

 Geboorte en zelfmoord
 daar gaat het leven ook mee gepaard
 sommigen zijn graag op deze wereld
 anderen … zijn niet graag op aard

 Maar met vallen en opstaan
 daar draait het leven om …
 even een narig moment
 maar er dan weer helemaal voor gaan

 Het leven …
 dat gaat met vallen en opstaan
 een tegenslag
 er dan weer helemaal voor gaan

 Het leven
 dat gaat met vreugde en verdriet
 iets die je gelukkig maakt
 daarnaast kijken
 kun je niet

 Het leven
 gaat gepaard met afscheid nemen
 dat moeten we ooit allemaal meemaken
 iemand die ons dierbaar was
 die ons heeft verlaten …

 En daarna komt er weer een nieuw leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gedichtenlady (Actief sinds: 21-04-2014)

Informatie bij het gedicht

het leven gaat met vallen en opstaan

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo gaan we door dit leven’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.