Ik zoek de juiste weg

Gedichtenlady

 Ik wil het juiste pad kiezen
 rijden en niet ergens verkeerd inslaan
 daarna beseffen:
 “ik ben een verkeerde weg ingegaan”

 Want dan is het te laat
 ik kan niet meer terug
 de verkeerde weg ingeslagen
 en draaien
 dat kan niet meer

 Toch probeer ik mijn best te doen
 die verkeerde wegen, over te slaan
 het is niet gemakkelijk
 want op geen enkele
 staat een naam

 Dus ik weet niet welke weg de juiste is

 Ik rij wel en ik wandel af en toe
 en kijk dan, of ik nog op het goede pad zit
 “ik ben nog steeds juist”, kan ik dan zeggen
 en als ik eindelijk, de juiste weg gevonden heb
 dan denk ik:

 Ik heb het goede pad gekozen
 mijn zoektocht wordt nu eindelijk beloond …

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gedichtenlady (Actief sinds: 21-04-2014)

Informatie bij het gedicht

ik zoek de juiste weg in dit leven!

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik zoek de juiste weg’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.