INLOGGEN
«»

Er staat iemand voor de deur

 Wilt u ook iets geven voor…
 zo’n zeven keer per jaar,
 dan voor dit, dan voor dat,
 paadje op, paadje af,
 de bus is nog niet zwaar.
 Wie ik niet thuis tref
 schrijf ik op,
 morgen weer een ronde,
 soms doet de bel het niet
 dan loop ik achterom.

 Achter zoveel deuren
 een wereld van verschil
 in kleur, in smaak, in geuren,
 of ‘k even wachten wil…
 ’t is overal hetzelfde,
 waar is mijn portemonnee,
 men is meestal welwillend
 maar soms tref je ook nee.

 Eens liep ik voor het Beatrixfonds
 toen iemand zei: ja daaag,
 die heeft toch zeker geld genoeg,
 daar doe ik niet aan mee.
 De deur viel krachtig in het slot,
 daar stond ik, toch wel komisch,
 collecteren is een vak apart
 maar elke keer weer lonend.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Een gedicht over collecteren voor goede doelen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Er staat iemand voor de deur’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.