dirigentje spelen

Door: Zomaar-Iemand

 kon ik de tijd maar stoppen
 zaken schikken naar belang
 dirigentje spelen over het leven

 ik zou mijn moeder wegvagen
 als bij schaken het bord af slaan
 en haar nooit laten terugkeren

 ‘k zou mezelf verhuizen
 naar de veiligheid van mijn mentor
 en Muis kwam met me mee

 we zouden net een centje meer hebben
 en de honden trokken bij me in
 maar voetbal bleef zoals het was

 school zou ietsje korter duren
 mijn cijfers ietsje hoger zijn
 en dat zonder moeite of pijn

 wat zou het fijn zijn
 om eigen dirigentje te kunnen spelen
 en de regels te kunnen bepalen

 maar de werkelijkheid is anders
 en verder goed te doen, als
 ik zou kunnen verhuizen, alleen



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zomaar-Iemand (Actief sinds: 20-04-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘dirigentje spelen’ van Zomaar-Iemand zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.