INLOGGEN
«»

ik ben als een gesloten boek

 ik ben als een
 gesloten boek
 onaangeroerd
 in de houten kast

 omslag gewoontjes
 niets tussen de andere
 lichte scheurtjes
 door intensief gebruik

 bladzijden netjes
 genummerd op ervaring
 als geheugensteuntjes
 omgevouwen hoekjes

 gebladerd was er
 sommige pagina’s wit
 andere ordelijk of vol
 niets was ervan begrepen

 de taal werd beschouwd
 als onbekend, ongewend
 interessant, maar
 niet te lezen karakters

 krullen ongewoon geacht
 strepen de pagina af getuurd
 alleen het contrast van
 de plaatjes had eenvoud genoeg

 na vele studies van voren
 naar achteren en terug
 werd ik gefrustreerd
 de hoek in gesmeten

 pak me opnieuw van de plank
 en blader behoedzaam
 dan vertel ik je het geheim
 om tussen de regels te lezen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zomaar-Iemand
Actief sinds: 20-04-2014Informatie bij het gedicht:

Geïnspireerd door het gedicht 'Gesloten boek' van J-ninee, bedankt Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ik ben als een gesloten boek’ van Zomaar-Iemand zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.