INLOGGEN
«»

Eenzaamheid in december

 De maand december, vol en druk
 Een maand vol gespannenheid
 Dit is voor iedereen een andere tijd
 Voor sommigen niet alleen liefde en geluk

 Deze tijd van samen, kan bedrukkend zijn
 Het moeten, het willen en het kunnen
 Belangrijk is ieder zijn eigen gevoel te gunnen
 Want december is niet alleen maar fijn

 Stilstaan bij diegenen die zich eenzaam voelen
 Door deze dagen juist nog meer alleen
 De warmte en liefde zijn dan juist gemeen
 Is dat wat wij met december bedoelen?

 Men mag deze mensen
 In juist deze tijd niet vergeten
 Zij die moeten knokken voor een klein beetje vrede
 Niet iedereen voelt zich deze dagen zo fijn
 Ook daar mag weleens aandacht voor zijn

 Zodat zij die zich in deze tijd zo voelen
 Weet dat er mensen zijn die anders bedoelen
 Snappen hoe het voelt om eenzaam te zijn
 En willen dat ook zij weten en beseffen
 Dat zij tijdens deze drukte van december
 Er net zo goed als anderen, gewoon mogen zijn!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

ByKyra
Actief sinds: 20-04-2014Informatie bij het gedicht:

Belichting van een andere kant van december Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Eenzaamheid in december’ van ByKyra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.