INLOGGEN
«»

Verwachting van anderen

 voldoen aan de verwachting
 de verwachting van wie?
 is dit verlangen uitgesproken?
 of weten zij het zelf niet?

 in gedachten van jezelf
 verwachtingen van anderen
 creëren, bedenken, volbrengen
 eigen wil aan de kant
 geen tijd om te veranderen

 makkelijker is het
 om te doen wat anderen willen
 om dan te ontvangen
 volledige waardering
 voor jouw ingebeelde verwachting

 verwachtingen door jou
 in jouw hoofd geplaatst
 wat het mooie hiervan is, dat
 daardoor de bal altijd terug
 kan worden gekaatst

 blijvend houd je dan controle
 over wat je wilt en doet
 en hoef je je zelf niet te begeven
 wat het nu precies betekent en
 wat je zelf wilt met je leven

 totdat je beseft:
 ik heb alle doelen die anderen bedachten
 al lang en breed behaald en
 ik dus eigenlijk heb gefaald
 in het verkrijgen van autonomie
 zodat ik geen verschil zie, in
 wat zijn nou mijn gedachten
 en wat het was dat zij verwachtten
 waardoor ik weer terugkom bij hen
 omdat ik ben vergeten wie ik zelf ben!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

ByKyra
Actief sinds: 20-04-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Verwachting van anderen’ van ByKyra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.