De rots der gedachten

ByKyra

 bestaan zij in gedachten
 of zijn het donkere wolken
 die samentrekken
 zich uitstrekken
 als stekende dolken

 zijn zij degenen die bepalen?
 het naar beneden dalen
 naar het diepste punt in de rots
 verlegen starend in het donker
 ontstekend een vlam
 verlichtend de trots

 een touw uitgooiend
 met stevige haken
 zorgt voor het ontwaken
 om de trots winnaar te maken
 zodat zij hun prikken staken

 de dolken afwerend
 de stemmen wijzen belerend
 richting diepte
 dat is de plek waartoe zij behoren
 zij hebben hun hart verloren
 zij zullen altijd blijven proberen
 de trots van de ziel te onteren

 blijven klimmen
 steken ontwijkend
 de pijn is niet toereikend
 om deze klim te staken
 het zijn zij die zich vermaken
 totdat het licht nadert
 uitgeput, maar zelfvoldaan
 liggend op de warme keien
 zijn het zij, die van me afglijden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

ByKyra (Actief sinds: 20-04-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De rots der gedachten’ van ByKyra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.