Een boom vol handen

ByKyra

 een boom vol handen
 die allen iets anders willen
 lust, liefde, vriendschap
 elk hun eigen grillen

 op zoek naar die ene
 om vast te pakken
 die helpt te landen
 wanneer dat nodig is
 wanneer het mag
 wanneer het kan

 troostende handen
 om te verwarmen
 te omarmen
 steun te geven
 als daar ligt de vraag

 kriebelig voorgevoel, wat als
 de verkeerde wordt gepakt
 meetrekt in het duister
 terugleidt naar overleven
 handen die reiken
 handen die smeken
 handen die breken
 stiekem gefluister

 op zoek naar die ene
 om niet los te laten
 om vertrouwen te geven
 al is het maar voor even
 met ogen gesloten
 grijpend een hand
 onzekerheid opzij
 op gevoel, niet verstand
 kerend het broze getij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

ByKyra (Actief sinds: 20-04-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een boom vol handen’ van ByKyra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.