INLOGGEN
«»

Tranen in het donker

 Op een open plek
 middenin een donker bos,
 in het schijnsel van de maan
 zit een klein meisje
 heel alleen en eenzaam
 Niet wetend waar
 ze heen moet gaan
 Ze is verdwaald,
 weet niet meer hoe
 ze hier terechtgekomen is
 Wakker wordend van de kou
 op deze verlaten plek
 De eenzaamheid voelt aan
 als een donkere gevangenis

 Alleen het schijnsel van maan
 geeft wat verlichting hier
 Waar moet ik naartoe?
 Hoe kom ik toch hier vandaan?
 De laatste dagen
 zijn uit haar geheugen gewist
 Het enige wat ze zich
 nog voor de geest kan halen
 is dat ze haar ouders erg mist!

 Aan haar voeten zonder schoenen
 ziet ze flinke wonden zitten,
 Ik moet hard gerend hebben!
 Waar ben ik toch geweest?
 Hoe hard ze ook probeert
 haar gedachten te sturen,
 ze krijgt het niet meer voor de geest
 Ze voelt de angst en verdriet
 zit ik hier al dagen of uren?
 Kijkt om zich heen, en
 laat haar tranen lopen
 Is er iemand die me vinden zal?
 Kan ik daarop hopen?

 Dan hoort ze plots een gek geluid,
 geritsel in de takken!
 De angst beneemt haar de adem
 probeert om zich heen te pakken
 Er komt een griezel op haar af
 met een gemeen lachje
 pakt haar stevig vast
 en zegt: "daar ben je dus!"
 Praat tegen haar alsof hij haar kent
 het meisje begrijpt het niet
 De man omhelst haar en
 geeft haar een kus

 "Ik ben het, papa, mijn lieve meid!"
 Dat brengt haar terug
 in de realiteit
 Ze zit in een kamer op de grond
 met een mes in haar hand
 kijkt in het rond
 ze is gewoon thuis
 haar voeten vol bloed
 Ze is weer terug in het heden
 Tranen stromen over haar wangen
 helemaal moe gestreden
 Het was heftig de afgelopen tijd,
 maar is weer teruggekomen
 uit de vergetelheid!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

ByKyra
Actief sinds: 20-04-2014Informatie bij het gedicht:

De werking van de geest in pijnlijke gebeurtenissen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tranen in het donker’ van ByKyra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.