Kwetsende woorden

ByKyra

 invullingen
 negatief!
 vooroordelen
 negatief!
 veronderstellingen
 negatief!
 waarom niet vragen?
 waarom die negativiteit?
 ik begrijp het niet
 is er dan niemand,
 die het onderliggende ziet

 de kracht
 de winst
 de positiviteit
 de interesse oprecht
 is er dan niemand meer echt?
 de eerlijke vriend
 zonder verborgen agenda
 is dat niet,
 wat iedereen verdient

 als alleen wordt beoordeeld
 op uiterlijk en gedrag
 dan is het meest verdrietige
 dat niemand jou echt zag
 dan word je weer bevestigd
 dat kwetsbaarheid pijn doet
 dan stel je jezelf opnieuw de vraag
 wanneer doe ik het nou goed?

 belangrijk te onthouden
 dat perfect zijn niet bestaat
 wat de ander daarvan vind of voelt,
 is maar net hoe de wind staat
 zolang je bij jezelf blijft
 jouw normen en waarden
 fier voorop
 geeft de ander,
 geen kans te kwetsen
 en kom je er opnieuw bovenop

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

ByKyra (Actief sinds: 20-04-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kwetsende woorden’ van ByKyra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.