vrij en gevangen

Marill Meijs

 vrij om te wandelen
 vrij om te handelen
 liep ik door een doolhof vol wegen
 kwam ik het volgende tegen

 in het web gevangen
 blijft de spin respectloos hangen
 om voorbijgangers te vangen
 die eerlijk in het leven staan
 zo liefdeloos is de spin met ze omgegaan
 zijn maaltje is binnen
 pas op voor het rijk der spinnen

 nieuwe draden zal hij weven
 dit blijft in mijn gedachten zweven
 de spin wil, net als ik, overleven
 wie wint is om het even
 beiden zullen we waken
 om niet in elkaars web te geraken

 zo blijf ik dus hangen
 tussen vrij zijn of gevangen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Informatie bij het gedicht

vrij zijn en toch gevangen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘vrij en gevangen’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.