Illusie

Marill Meijs

 denkend dat ik mijn keuzes maak
 loop ik langzaam mijn weg
 onderwijl zaaien mijn gedachten
 een oogst waar ik op wil wachten
 ik strek me uit in het gras
 zaaiend mijn gedachten in het gewas

 al dromend over deze daad
 ontkiemen mijn gedachten in het zaad

 langzaam komen de vormen
 als beelden voor mijn geest

 opstaan en verder gaan
 is gewoon mijn lot
 waarom dan nog hier blijven staan

 gehoorzaam vervolg ik mijn weg
 want waar ik mijn lot ook leg
 steeds keer ik weder
 strek ik me neder
 in het gras
 wachtend op de oogst van mijn gewas

 is dit de illusie van het leven
 of zag ik het even zweven
 tussen de sterren in het heelal
 dat mijn lot ligt in dit aardse dal

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Informatie bij het gedicht

levensweg voorbestemd of niet

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Illusie’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.