ouder worden

Marill Meijs

 ouder worden

 kijk nu hoe ik inlog
 dat kun je toch
 zegt mijn collega
 tegen opa

 opa lacht een beetje wrang
 het wachtwoord is ook zo lang
 iets wat hij niet onthoudt
 hij wordt immers oud

 mijn collega die erg jong is
 is nog monter en fris
 heeft nog geen ervaring
 met een ouderling

 opa kon het gisteren nog wel
 toen had hij immers een jonger vel
 was zijn geest nog niet versleten
 kon hij alles, moet je weten

 nu woont hij in een appartement
 wordt iedere ochtend verwent
 met een ontbijtje
 koffie, krantje en zacht gekookt eitje

 de zuster komt als hij op het rode knopje drukt
 dat is hem menige maal gelukt
 waarom heeft u me geroepen
 moet u soms poepen
 verbijsterd staart hij haar aan
 moest ik naar het toilet gaan?

 meneer nu zal ik u iets vertellen
 u mag niet zoveel bellen
 vanavond is het bijzonder druk
 met een beetje geluk
 haal ik het allemaal net
 want een ieder moet naar bed
 voordat mijn dienst is afgelopen
 heeft u dat gesnopen

 de zuster praat erg luid
 komt door het harde geluid
 van de televisie
 want zie
 meneer kijkt naar de Voice of Holland
 even later heeft hij op de rode knop gedrukt
 Yes, het is hem gelukt

 de zuster komt weer aangesneld
 waarom heeft u nu weer gebeld?
 maar zustertje toch
 kijk dan naar het scherm
 daar staat toch telkens weer
 dat ik op de rode knop moet drukken

 Nu kan ik erom lachen, maar vorige week vrijdagavond echt niet.
 Oudere mensen met de nieuwerwetse techniek.

 Vanavond maar oppassen dus.

 Liefs en een dikke kus

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Informatie bij het gedicht

voor de ouderen is de vooruitgang niet bij te benen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ouder worden’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.