INLOGGEN
«»

Heb je schaduw gedragen

heb je schaduw gedragen

jouw lichtval
inspireerde me
jij mijn godin van glas

in het koele blauw
van zelfverzekerdheid
met roodwarme handen

die in subtiele strelingen
mijn koude huid
s-nachts deed branden

heb je schaduw gedragen
zonder te vragen
mezelf gekoesterd aan jou

tot de kleuren verschoven
jouw verborgen diepte
langzaam naar boven kwam

en ik verblind
door de bron van het licht
wist niet meer met jou om te gaan

maar ook in het scheiden
van onze wegen ben jij
altijd mijn glazen godin gebleven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

22/03/2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Heb je schaduw gedragen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.