INLOGGEN
«»

Dit Kabinet

 het is jammer maar waar
 er zullen altijd mensen zijn
 die lachen en genieten
 van andermans verdriet en pijn

 mensen die het geen bal kan schelen
 dat medemensen in armoede moeten leven
 ze zeggen stel je toch niet zo aan
 je hebt toch tien euro in de week om uit te geven

 mensen die zeggen dat je moet blijven kopen
 terwijl je zowat financieel failliet bent
 dom gepraat want sinds 5 november 2012
 heeft toch niemand op de bank nog een spaarcent

 mensen die zeggen dat je positief moet blijven
 en alles niet zo zwart mag gaan zien
 oke deze maand 84 bedrijven failliet dus de werkloosheid stijgt
 maar dan openen we toch gewoon weer een voedselbank of tien

 die mensen die alles zeggen
 wat ik allemaal beschreef net
 dat zijn geen fictieve personen
 maar de twee leiders van ons kabinet

 dit kabinet maakt het mooie Nederland kapot
 en trekt daarmee alle inwoners de afgrond in mee
 mensen kom op voor je eigen toekomst
 en zegt tegen dit kabinet NEE

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anony
Actief sinds: 15-03-2014Informatie bij het gedicht:

elke dag als ik de krant lees of het nieuws kijk hoor en zie je het zelfde...werkloosheid stijgt.. weer bedrijven failliet...per week honderden mensen erbij die hun rekeningen niet kunnen betalen.. dit kabinet is ... Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dit Kabinet’ van Anony zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.