Niet iedereen

Patros Fibros

 Hou van je familie en vrienden,
 Want het hebben van een familie,
 Is niet voor iedereen normaal.
 Niet iedereen leeft zijn leven,
 Met familie en zonder haat.
 Niet iedereen heeft een huis,
 Leven onder een brug,
 Of op de koude straat.

 Niet iedereen heeft een warme maaltijd,
 Kan genieten met vrienden om hen heen.
 Niet iedereen kan een gezond leven leiden,
 Heeft genoeg geld om van te leven.
 Niet iedereen wil afscheid nemen,
 Voor altijd of voor heel even.

 Niet iedereen heeft een leuke kerst,
 Laat staan een gelukkig nieuw jaar.
 Niet iedereen weet hoe het is,
 Om vrolijk te zijn, zonder verdriet.
 Niet iedereen heeft een vader op vaderdag,
 Of een moeder op moederdag,
 Omdat zij het licht gingen zien,
 En een rouwende familie achterliet.

 Niet iedereen heeft het gevoel vrij te zijn,
 Kan leven zoals iedereen het zelf wel wil.
 Niet iedereen kan overal heengaan,
 Zit gevangen in die eenzame schulp.
 Niet iedereen kan hulp zoeken die nodig is,
 Maar moet wachten op de vaak té late hulp.

 Niet iedereen hier op deze site,
 Beseft de gedachte en gedichten erachter.
 Niet iedereen hier op deze site,
 Beseft dat hier alles samen moet.
 Niet iedereen hier op deze site is mijn vriend,
 Maar geen enkele vriend die ik hier heb,
 Wil ik nu nog kwijt.

 Niet iedereen heeft het besef hoe gelukkig ze zijn,
 Met de familie om hun heen.
 Niet iedereen kijkt naar de regen,
 In plaats van de zonneschijn.
 Niet iedereen is gelukkig met kerst,
 Maar leven de ware betekenis na volgens Gods wil,
 Net zoals hier:
 Gezelligheid en samenzijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Patros Fibros (Actief sinds: 13-03-2014)

Informatie bij het gedicht

Love your family, they are gone before you know

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Niet iedereen’ van Patros Fibros zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.