INLOGGEN
«»

Niet iedereen is gelukkig

 Niet iedereen is gelukkig in zijn leven.
 Want soms ontbreekt er wel iets.
 Dan zeggen ze dat het leven saai is.
 Het leven trekt op niets.

 Want niet iedereen die geld heeft is gelukkig.
 Die persoon kan misschien ziek zijn.
 Hij kan altijd leven met verdriet.
 Leven met pijn.

 Arme mensen leven ook gelukkig.
 Ook al weten ze niet hoe ze hun brood kunnen krijgen.
 Maar je moet zo kunnen leven.
 Je moet niet altijd commentaar hebben.
 Je moet kunnen zwijgen.

 Sommige mensen kennen geen liefde.
 Ze leven altijd alleen.
 Ze weten niet hoe je met mensen kan omgaan.
 En dat doet wel vaak zeer.

 Sommige mensen worden vaak gepest.
 En voelen zich niet goed.
 Niemand wil hun steunen.
 Ze vragen veel moed.

 Sommige mensen zijn gehandicapt.
 En daar moet je mee leven.
 Ook al is het wel moeilijk.
 En dat duurt niet heel even.

 Sommige mensen zijn niet content met hun lichaam.
 Ze voelen zich dik, dun of klein.
 Maar iedereen is anders.
 En daar moet je uniek voor zijn.

 Niet iedereen kan kinderen krijgen.
 Want kinderen maken je wel blij.
 Ze worden droevig als jij weent.
 Ze staan soms aan je zij.

 Wees gelukkig met hoe je leeft.
 Want niet elk mens is content.
 En je moet weten dat iedereen anders leeft.
 En dat jij niet de verdrietigste mens bent...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

staysingle
Actief sinds: 12-03-2014Informatie bij het gedicht:

Een lange :-) Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Niet iedereen is gelukkig’ van staysingle zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.