Leer me iets maken

Elke

 Van niets kan je iets maken
 fluister je me in mijn oor
 samen maken we muziek
 maar ik doe alsof ik je niet hoor

 Leer me lezen, liefste schat
 ik zal een open boek zijn
 anders is het altijd wat,
 niet dit dan is het dat
 en zal je me verstaan

 leer me bouwen, zonder steen
 ik wil je rots wel zijn
 anders raken we er niet doorheen
 sla je armen om me heen
 en geef me moed te leen

 Leer me rekenen, op mensen
 ik zal je kleinste getal zijn
 verder vervul ik alle wensen
 van kleine of van grote mensen
 en overtreed ik al mijn grenzen

 Van niets kan je iets maken,
 fluisteren we toen in koor,
 en wonder boven wonder
 doe ik niet of ik niets hoor

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Elke (Actief sinds: 06-03-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Leer me iets maken’ van Elke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.