Gerechtigheid…

Janiu Leyssens

Ik hoop dat ooit gerechtigheid
zijn plaats krijgt hier op aarde…
En mensen in hun eer herstelt
voor opgelopen schade…

Niks ergers immers dan onschuldig…
ooit te zijn veroordeeld.
Terwijl wie had de échte schuld…
alleen maar werd bevoordeeld.

De pijn, 't verdriet, de eenzaamheid,
't gevoel te zijn verstoten…
De stilte, leegte, kilte ook,
nà zo’n valsheid… onverdroten…

Kerft diepe wonden in de ziel
van wie zo werd benadeeld.
't Is écht niet eerlijk, 't zou niet mogen
dat iemand wordt veroordeeld…

Zonder dat… gerechtigheid…
zijn plaats krijgt hier op aarde…

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Janiu Leyssens (Actief sinds: 13-01-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gerechtigheid…’ van Janiu Leyssens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.