In petto…

Janiu Leyssens

Al wat 't leven heeft in petto…
is voor ons écht onbekend.
Toch is 't duidelijk, en héél zeker
we komen allen… aan ons end.

De één wat vroeger dan de ander
blaast zijn kaars uit op een dag.
Terwijl de één 't doet met een grimas,
doet de ander 't met een lach…

't Hangt van zóveel af dat w'hebben…
helemààl niet in de hand,
op Gods wegen vallen mensen,
compleet weerloos door de mand…

We zijn ó zo klein… en heel erg nietig,
we stellen écht niet zo veel voor.
In Gods natuur… zijn wij een speelbal,
alleen de liefde… helpt ons er door…

Zij kleurt ons leven… iedere dag.
Geeft ons vreugde… en een lach.
Soms ook een traan… en veel verdriet.
Doch zonder liefde… kunnen w’echt niet…

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Janiu Leyssens (Actief sinds: 13-01-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In petto…’ van Janiu Leyssens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.