INLOGGEN
«»

d'Allerhoogste tijd…

't Wordt d'hoogste tijd dat we beseffen,
dat w'ons aardse toekomst hier,
finaal geheel voorgoed verkwisten,
als w'alleen maar dénken… op papier.

Aan échte daden is er nood,
in plaats van enkel bla bla bla…
't is 1 voor twaalf… te laat bijna,
gedaan met zingen… van tra la la…

Ons héle latere nageslacht,
wordt met verdoemenis bedreigt…
Als 't menselijk gezond verstand,
niet héél vlug, terug de bovenhand krijgt.

De wereld gaat compleet kapot,
fauna, flora inclusief…
Omdat de mens 't écht niet begrijpt,
en kijkt ernaar… veel te passief.

't Is waarlijk d'àller… àller hoogste tijd,
de laatste kans voor ons bestaan.
Als 't nu niet écht heel snel gebeurt,
is 't binnenkort… met ons gedaan…

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Janiu Leyssens
Actief sinds: 13-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘d'Allerhoogste tijd…’ van Janiu Leyssens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.