INLOGGEN
«»

Politiek…

Is al làng niet meer oprecht,
wordt vaak misbruikt en ook verkracht,
door mensen die alléén nog denken
aan 't vergroten van hun macht,

Het échte doel van politiek,
wordt snel geheel vermassacreerd,
en in de plaats van 'n ideaal
worden enkel geld en macht vereerd.

Echte zuivere idealisten,
vindt je bijna nergens meer,
en als ze'r zijn, worden ze snel
mond… doodgemaakt weer keer op keer.

Toch blijf ik hopen in mijn hart,
dat politiek ooit op een morgen,
eindelijk erin slagen zal…
voor àlle mensen te kunnen zorgen.

W'hebben dringend nood aan…
éénvoudige mensen…
met 'n héél groot…
hart

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Janiu Leyssens
Actief sinds: 13-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Politiek…’ van Janiu Leyssens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.