De drup van regen

wil melker

zag de klinkers
glinsteren in het neonlicht
verdwaald door koude regen

had haast maar
wist niet meer waarheen
kwam verder niemand tegen

hoorde stemmen in paniek
uit een groezelig portiek
in passeren werd gezwegen

voelde hoe de wereld sloot
kou het bot verkilde
omdat de dood mij wilde

zag licht bewegen
in een opklarend raam
de wenk om niet te gaan

kwam zo mezelf weer tegen
in de drup van regen die
voor mij fataal had kunnen zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

28/02/2014

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De drup van regen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.