Contrast…

Janiu Leyssens

d'Eén is arm, d'ander rijk.
d'Eerste heeft honger, de tweede overvloed.
Geen van beiden heeft ervoor gekozen.
Beiden is het gewoon overkomen.

d'Eén behoort tot het "uitschot".
d'Ander tot de "elite".
Geen van beiden heeft er enige verdienste aan.
Beiden zijn in hun lot geboren.

d'Eén woont 'n een krot.
d'Ander in een chique villa.
Geen van beiden heeft zijn huis gekozen.
Beiden hebben nood aan warmte en geborgenheid.

d'Eén heeft niets.
d'Ander alles.
Geen van beiden voelt zich gelukkig.
Beiden verdienen "beter".

Als d'ander nu eens deelt met d'één…
van zijn rijkdom en overvloedige luxe,
dan worden z'er allebei beter van!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Janiu Leyssens (Actief sinds: 13-01-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Contrast…’ van Janiu Leyssens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.