Mysterie van het leven…

Janiu Leyssens

't Mysterie van het leven…
bestaat niet zonder dood.
Het is aan ons gegeven,
ook al weegt het zwaar als lood.

Beiden zijn als tegenpool,
nauw verweven met elkaar.
't Eén kan niet zonder 't ander,
ook al klinkt 't misschien heel raar.

Samen vormen z'één geheel,
Onafscheidbaar van mekaar.
Is er 't één, dan weet je…
ook het andere is daar.

"Zijn" en "niet zijn"…
1 mysterie,
véél te groot, voor ons verstand.
Wie op aard zal't ooit begrijpen?
Vast géén mens…
is zó bij de hand!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Janiu Leyssens (Actief sinds: 13-01-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mysterie van het leven…’ van Janiu Leyssens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.